Avanzas framtid jämfört med LF?
Sök:

Avanzas framtid jämfört med LF?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Paul

ställde för sedan frågan: Avanzas framtid jämfört med LF?

Hej, har idag min tjänstepension på Skandia och funderar på att flytta den till antingen Länsförsäkringar eller Avanza då bägge har bra och billiga fonder i deras utbud. Sparhorisont ca 30år.

LF har ju funnits sedan 30-talet medans Avanza endast existerat i ca 20år. Finns det någon risk kring att investera i Avanza när det handlar om ca 30år, tänk om dom går i konkurs? LF känns betydligt mer tryggt men jag kanske bara inbillar mig? Vad tror ni?

Mvh, Paul

Det finns 2 svar till denna fråga

Best Answer

svarade på frågan för sedan

Länsförsäkringar har funnits hur länge som helst. Länsförsäkringar Bank däremot  grundades  1996. Tre år senare grundades Avanza Bank.

Avanza Bank som är en internetbank har en god lönsamhet. Länsförsäkringar Bank har en betydligt större kostnadsmassa.

Lägg dina funderingar åt sidan och välj den bank som passar dig bäst. Själv ”plockar jag russinen ur kakan” och är kund i båda två.

Som kuriosa kan nämnas att Avanza Banks VD Richard Josefson  tidigare var VD i Länsförsäkringar Bank.

 

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej, Paul! Är det du i bandet Kiss, eller?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-09-18 klockan 12:35 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.