Avanzas kalkylator
Sök:

Avanzas kalkylator

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ulf

ställde för sedan frågan: Avanzas kalkylator

Jag har använt sparkalkylatorn som Avanza har, ni vet där man kan lägga in olika parametrar som nivån på månadssparande, hur lång tid man ska spara osv. Under fliken: Så har vi räknat, står detta:

”Den årliga avkastningen beräknas som effektiv årsavkastning och realiseras varje månad tillsammans med ackumulerat kapital.”

Vad menas här? Att man ska sälja av överskott varje månad och sedan återinvestera? Jag vill ju gärna nå upp till nivåerna som deras kalkylator räknar på även i verkligheten men vet ej om jag gör rätt som bara månadssparar. Vad tror ni?

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Du gör säkert rätt. Du får inte mer pengar om Du först säljer av fondandelar och sedan köper tillbaka dem på nytt!

Sedan måste du ta alla kalkyler med en stor nypa salt. Ingen vet exakt hur börsens framtida utveckling kommer att bli.

Fortsätt gärna dock att läsa Jans krönikor.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-04-17 klockan 21:41 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.