Avbryta renovering och inte köpa bil?
Sök:

Avbryta renovering och inte köpa bil?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Gabriel

ställde för sedan frågan: Avbryta renovering och inte köpa bil?

Vore det smart att lugna sig med att köpa bil samt bo i en ofärdig lägenhet för att jaga guldkorn istället? Jag har inga bekymmer att bo på min luftmadrass i hallen ett tag till pengar finns.

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Har du dem i aktiefonder och kan vänta tills de förhoppningsvis stiger inom inte allt för lång tid, får du ju mer extra pengar till renoveringen. Kanske renovera lite i taget själv till mindre kostnad allteftersom pengar kommer in.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tycker du att du har livskvalitet ändå, så fortsätt att sova på din luftmadrass i hallen.

Personligen värdesätter helt andra saker, bland annat ett bra boende. Om jag äger ett par hundratusen mer eller mindre är inte hela världen. Huvudsaken är att jag mår bra, och kan ägna mig åt det som jag tycker är roligt. Visst, jag tycker att min ekonomi är något av en rolig hobby, men livet består av så mycket mer.

Jag tror att väldigt många skulle fokusera på något annat än pengar. Är du ung, fortsätt månadsspara i indexfonder. Är du gammal, se till att du har mycket placerat i räntor.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag hörde en intervju med en ex-miljardär för ett tag sen kommer inte ihåg vad han hette. Han byggde företag och kontrollerade en stor koncern. Han hade varit med om många toppar och dalar men påpekade att han ångrade sig att han inte hade sett om sitt eget hur först. Metaforiskt antar jag. Utan satsat allt i företaget som sen gick åt skogen.

Det tyckte jag lät som ett bra förhållningssätt. Se till att du och dina nära har det bra och bekvämt och investera bara överskottet. Det finns inga garantier.

Är du ung och jobbar vet du också att nya pengar kommer komma in som du kommer kunna renovera med framöver. Men se över din egen risk, hur stor risk är det att du blir arbetslös i en eventuell lågkonjunktur. Se över alla scenarior. Planera för det värsta så blir du iaf inte besviken.

 

Jag är dock med dig. Lägger allt annat på hyllan nu och fokuserar på portföljen

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-12 klockan 10:06 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂