Avgångsvederlag/tjänstepension
Sök:

Avgångsvederlag/tjänstepension

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mr Graham

ställde för sedan frågan: Avgångsvederlag/tjänstepension

hej,jag har arbetat hos samma arbetsgivare i 5 år och under hela den perioden haft en hög lön och betalat högsta marginalskatt. Jag har nu blivit erbjuden ett avgångsvederlag motsvarande över 24 månadslöner. Jag undrar om det är möjligt för min arbetsgivare att betala ut delar av avgångsvederlaget i form av tjänstepension – givet att total inbetalning för 2017 inte överstiger 10 prisbasbelopp, samt att det inte överstiger 35% av lönen? Är det dessutom möjligt att dela upp avgångsvederlaget så att man under 2018 betalar resterande del av avgångsvederlaget och då sätter in tjänstepension motsvarande 10 prisbasbelopp, givet att det inte överstiger 35% av lönen. För att på så sätt skulle jag undvika att bränna bort 60% av avgångsvederlaget i skatt.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Bra att du tänkt! Kan inte arbetsgivaren betala ut avgångsvederlaget i form av månadslön x 24? Givetvis med avsättning till tjänstepension, och att du är fri att ta annat jobb under denna tid.

Så vet jag att ett av Sveriges största börsbolag har gjort. Detta var i och för sig på kollektivsidan så någon löneväxling var inte aktuellt.

 

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-10-27 klockan 21:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.