Avgångsvederlag/tjänstepension
Sök:

Avgångsvederlag/tjänstepension

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mr Graham

ställde för sedan frågan: Avgångsvederlag/tjänstepension

hej,jag har arbetat hos samma arbetsgivare i 5 år och under hela den perioden haft en hög lön och betalat högsta marginalskatt. Jag har nu blivit erbjuden ett avgångsvederlag motsvarande över 24 månadslöner. Jag undrar om det är möjligt för min arbetsgivare att betala ut delar av avgångsvederlaget i form av tjänstepension – givet att total inbetalning för 2017 inte överstiger 10 prisbasbelopp, samt att det inte överstiger 35% av lönen? Är det dessutom möjligt att dela upp avgångsvederlaget så att man under 2018 betalar resterande del av avgångsvederlaget och då sätter in tjänstepension motsvarande 10 prisbasbelopp, givet att det inte överstiger 35% av lönen. För att på så sätt skulle jag undvika att bränna bort 60% av avgångsvederlaget i skatt.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Bra att du tänkt! Kan inte arbetsgivaren betala ut avgångsvederlaget i form av månadslön x 24? Givetvis med avsättning till tjänstepension, och att du är fri att ta annat jobb under denna tid.

Så vet jag att ett av Sveriges största börsbolag har gjort. Detta var i och för sig på kollektivsidan så någon löneväxling var inte aktuellt.

 

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.