Avgift Avanza Global fond 0,1% eller...
Sök:

Avgift Avanza Global fond 0,1% eller…

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av André

ställde för sedan frågan: Avgift Avanza Global fond 0,1% eller…

Hej,

Jag tänkte köpa Avanza Global (ISIN-kod: SE0011527613) för att den har ett jättelåg årlig avgift av 0,1% men när jag ser på basfakta för investerare ser jag att fonden är en matarfond som placerar minst 85% av sina medel i mottagarfondföretaget AMUNDI INDEX MSCI WORLD som har en årlig avgift av 0,3% (www.morningstar.co.uk/uk/funds/snapshot/snapshot.aspx?id=F00000T66U).

Blir jag lurade och betalar jag tillsammans 0,4 % avgift?  Eftersom Avanza köper en fond som också har en årlig avgift.

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej André!

Alla avgifter måste stå i totala avgifter under fondinfon.
Avanza har nog förhandlat fram en bra rabatt med den underliggande fonden till 0.05%, som är kostnaden utöver förvaltningsavgiften.

0.1% är vad du betalar för fonden, oavsett vad det står i underliggande fonder.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack Robin,

  Då är det ett jättebillig fond ock köp värdig ;-)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Andre
 2. Vit pil

  Absolut!

  Det är den billigaste just nu, det enda som kan påpekas på den fonden är att den inte har samma etiska krav på sig mot vapen som andra globala indexfonder har.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström
 3. Vit pil

  Enl. Avanza.se:

  Vad betalar man egentligen för Avanza Global?

  Den totala avgiften som du betalar är 0,1 %. Den består dels av Avanza Fonders förvaltningsavgift på 0,05%, avgiften för den underliggande fonden som är 0,03% samt transaktionskostnaderna i den underliggande fonden som uppskattas till 0,02%

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Emil

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-02-14 klockan 17:19 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.