Avgift för banköverföringar och bankkort
Sök:

Avgift för banköverföringar och bankkort

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kristina

Den här artikeln publicerades 2017-07-25 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Avgift för banköverföringar och bankkort

Hej,

och tack för en mycket bra blogg!

Jag upptäckte tyvärr precis att min ”vanliga” bank tar ut en avgift för varje stående överföring som görs till annan bank, 15 kr per gång. Det irriterar mig då jag inte vill betala mer avgifter än nödvändigt till dem.  Jag funderar på om jag kan komma runt det genom att lägga in årets tolv överföringar till Avanza/Nordnet manuellt, lite mer jobb men ändå… Har du tips på hur det annars går att lösa? Förhandla? Bankbyte?

Sen undrar jag om du menar att kreditkortet bör/kan/ska ersätta det bankkort som banken erbjuder (och tar årsavgift för) eller om det finns någon idé med att behålla bankens kort? Möjlighet att ta ut kontanter? Något kostnadsfritt kort erbjuds inte av min bank…

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Om du inte kan förhandla bort kortavgiften med din bank kan du göra som du föreslog ; Skaffa ett fördelaktiga kreditkort som nämns här i bloggen och för över pengar från din bank till kortet och använd kortet som vanligt i betalterminaler osv.

Du får ju dessutom ca 1,5% i ränta på de innestående pengar du har på kortet plus 1% i återbäring på allt du köper.

Är dock lite osäker på om kontantuttag via bankomat är gratis eller om de lägger på en avgift.

Men cash är ju sällan något man använder idag? De få gånger du kanske behöver cash och tar ut via bankomat och eventuella kostnader detta för med sig blir troligtvis mycket billigare ändå, jämfört med ett bankkort som kostar 15 kr i månaden.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag håller helt med! :-)

  Jag brukar använda:

  Sedan kan jag komplettera Johns kommentar med att man kan ta ut pengar avgiftsfritt i samband med köp på t.ex. ICA eller motsvarande.

  Det korta svaret är dessutom sannolikt att byta bank som tar ut avgift för överföringar. Det finns banker som inte har sådana. Jag är ganska säker på att min bank (Swedbank) inte har sådana.

  Lycka till!
  Jan

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-07-25 klockan 20:49 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.