AVGIFT VID STÅENDE ÖVERFÖRING
Sök:

AVGIFT VID STÅENDE ÖVERFÖRING

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tobias

ställde för sedan frågan: AVGIFT VID STÅENDE ÖVERFÖRING

Hej! har handelsbanken och när jag har en stående överföring till Avanza så tar dom en avgift på 15 kr som jag inte vill betala.. har ett Novokort så egentligen spelar det ingen roll vad jag har för bank då jag inte heller har några lån. ska jag byta bank eller hur ska jag göra för att kunna få in pengar till Avanza utan att behöva betala en avgift.tacksam för svarmvh tobias

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Har du testa att ”vända” på det genom att låta Avanza ”Hämta pengar” på ditt bankkonto. Det brukar vara gratis. Alternativt att du får göra det manuellt via Avanzas direktsinsättning eller som du själv skriver genom att göra det manuellt.

Sedan skulle jag överväga byta bank…

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Tobias!

Ring till Handelsbanken och be dom ta bort avgiften, finns ingen anledning att du ska betala för överföringar inom Sverige. Har haft det problemet själv förut, va inga problem att få bort avgiften.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Ringde närmaste kontor och dom sa att jag kan göra manuel överföring varje månad för att slippa avgiften. Konstigt att det bara är vid stående dom tar en avgift

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Tobias
 2. Vit pil

  Konstigt, pratade faktiskt med dom också idag och ställde frågan, dom verkar faktiskt vara väldigt fast på den punken och nämnde att ”det ligger i deras system och går inte att ändra”.
  Dåligt iaf.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-21 klockan 20:25 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.