Avkastning
Sök:

Avkastning

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Martin

ställde för sedan frågan: Avkastning

Hej,

Känner att jag behöver lite bollplank på allokering av. Spar pengar  som ligger i räntebanan i väntan på mr maket korrigeras då vi är på all time high.

Ligger i ikc avkastningsfond. Bör den spridas över 3 olika fonder ? Hur utvecklas denna i sämre tider med minusräntan.

bör man dca över 1-3 år även när det är all time high, under vilken tid?.  Har en tendens att sälja när jag lagt in pengarna i aktiefond. Gillar allweather portföljen men sålt av några gånger

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Marknaden SKA vara på all-time high. Det är ju hela poängen, annars skulle man inte tjäna pengar på tillväxten. Håller du med om att den var på all-time high i höstas också? Och nu har den gått upp till en ny all-time high.

Om du gillar all-weather portfolio som är designad att trivas i alla marknadsklimat så behöver du inte sälja när det dippar. Det är den ju designad för att klara.

IKC Avkastningsfond är precis som Spiltan Högräntefond en High-Yield mot företagsobligationer. Finns säkert en viss marknadsrisk i den. Om du vill diversifiera så bör du antingen titta på utländska räntefonder (med valutarisk) och/eller andra typer av räntefonder (korta, långa, statspapper). Det mesta kommer ha lägre avkastning men också vara ett bättre skydd ifall en propp skulle gå ur marknaden.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-20 klockan 22:10 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.