Avsluta IPS
Sök:

Avsluta IPS

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Thomas Haglund

ställde för sedan frågan: Avsluta IPS

Hej.

Jag har ett IPS-konto hos Nordea som legat och ”skräpat” några år.

Bestämmelserna är ju sådana att om det är mindre än ett prisbasbelopp kan man avsluta det och få pengarna utbetalda. Givetvis mot 30% skatt (:

Vad tycker ni? Är det bättre att avsluta kontot och sätta in pengarna på ett ISK hos t ex Avanza, eller är det bättre att de får stå kvar? Skatt kommer jag ju få betala på dem i alla fall så småningom….

Har 17 år kvar till pension.

MVH

Thomas

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Thomas!

Kan inte reglerna helt för IPS, men om det är som du säger att du inte får någon straffavgift för att flytta det, så tycker jag verkligen att du ska flytta över det.
Att ha det på ett ISK kommer du att tjäna på längden.

Jag har en artikel där han går igenom brytpunkten mellan att ha ett AF-depå eller ISK, länkar den nedan!

Hoppas du kommer fram till hur du vill göra.

Behålla depå eller byta till ISK-kalkylator

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för snabbt svar Robin.

  Det var lite den känslan jag hade med + att det känns mer flexibelt att ha pengarna på ett ISK i stället för låsta hos Nordea.

  Mvh
  Thomas

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Thomas

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-23 klockan 16:19 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.