Avsluta pensionssparande i Schweiz
Sök:

Avsluta pensionssparande i Schweiz

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Cecilia

ställde för sedan frågan: Avsluta pensionssparande i Schweiz

Bodde som medföljande i USA ett antal år. Makens företag betalade pension till mig i Schweiz. Efter tiden utomlands fortsatte jag själv att betala in till samma konto.
Har nu fått veta att jag inte kan ha kvar mitt sparande längre och behöver därför bestämma hur pengarna ska förvaltas i fortsättningen.
Pengarna finns alltså i Schweiz och år i Euro (ca 30 000).
Jag är 45 år och räknar med att börja använda dem om 20 år.
Hur gör jag för att inte tvingas skatta bort allt och var placerar jag dem lämpligast?
Tar tacksamt emot er kunskap och era förslag!

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ett alternativ är ju att betala skatt och glädjas åt välfärden du bidrar till tillsammans med oss andra. Men det var väl inte det svaret du var ute efter.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hmm, detta måste ju till stor del bestämmas av schweiziska tjänstepensionsregler, gissar att kunskapen om dessa är begränsade här på bloggen men man vet aldrig.

Har själv flyttat tjänstepensionspengar från Norge till Sverige, och de ligger nu på ett TJP-konto på Nordnet, således oskattade. Det var dock en del pappersexercis och det svåra var att hitta något institut i Sverige som vill ta emot tjp-pengar från annat land. Jag hade mina pengar i Storebrand i Norge som ju äger SPP i Sverige så pengarna gick via spp. Kanske finns någon bank som har verksamhet både i Schweiz och Sverige? Det skulle jag försöka leta efter och isf fråga om de kan hjälpa till.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för dina tips Kalle!
  Jag har inte sett i vilken tråd jag ska börja dra i. Nu har jag några.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Cecilia

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-06-01 klockan 20:38 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.