Avsnitt för tonåringar
Sök:

Avsnitt för tonåringar

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anna

ställde för sedan frågan: Avsnitt för tonåringar

Hej,

tack er fantastiska sida! Jag har lärt mig så mycket av er! Och längtar alltid till söndagkväll för att lära mig mer av er :)

Jag har två barn, 11 och 13 år som jag nu ger månadspeng via Gimi-appen. Jättebra att lära dem om lön, ränta, extrajobb. De har även gått med på att avvara 50kr av månadspengen att varje månad investera i länsförsäkringar global indexnära (tio års horisont). Jag hoppas att de själva ska börja vilja välja annat, tex dataspelsföretag eller vad de nu råkar intressera sig för.

Jag försöker prata med dem om ekonomi och berättat om Warren Buffet, hur han började när han var 11 år.

Nu, till min förfrågan, förslag: kan inte ni göra ett avsnitt som riktar sig till ungdomar? Där man pratar om förebilder som Buffet och förklarar hur ränta och allt fungerar? Vad är en fond, vad är en aktie, etc. Målsättningar, drömmar, hur stor del av månadspeng att investera.

Ni är så bra på att förklara och ni har barn själva, det skulle kunna bli hur bra som helst!

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Bra idé, ett sånt avsnitt önskar jag också!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Ja, vilken kanonidé!

Gör något liknade som med skådespelerskan ni hade med fast med en ung person som kan vara förebildande fast som inte vet hur man ska spara fast vill lära sig. Gör ni det riktigt bra så kan den användas av tex hemkunskapslärare mfl landet runt i syfte att folkbilda.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-30 klockan 15:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.