Balans i portföljen/fondtips
Sök:

Balans i portföljen/fondtips

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Klas

ställde för sedan frågan: Balans i portföljen/fondtips

Hej! Har ca 180 tkr att placera, tanken är sparande i ca 10 år. Konkreta fondtips? Balans global, Sverige, räntefonder etc? Tacksam för svar

Mvh Klas

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Klas!

Jag skulle rekommendera dig att läsa lite om Jans portföljer som han har satt ihop här på bloggen och även själv sparar i.

Nybörjarportföljen består av 45% Globalfonder, 15% Sverigefonder, 20% korta räntefonder och 20% långa räntefonder. Den rekommenderas för en sparhorisont på 4-6 år.

Nybörjarportföljen | En klassisk balanserad fondportfölj

Ett annat alternativ kan vara Globala Barnportföljen. 10+ sparhorisont är rekommendation. Då är uppbyggnaden 60% globalfonder, 20% Sverigefonder, 10% Tillväxt- och asienfonder samt 10% ränte- och obligationsfonder. Lite högre risk men också högre beräknad avkastning.

Globala barnportföljen | Spara pengar långsiktigt i indexfonder

Gällande konkreta fondtips så kommer denna blogg med en lista på de bästa fonderna varje år. Bifogar länk till inlägget om rekommenderade fonder 2018, så kan du titta på dem utifrån den fördelning som du sen känner passar dig bäst.

Bästa fonderna 2020 | Tips på bra indexfonder och räntefonder

Hoppas du hittar något som passar dig!

Vänligen
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-04-05 klockan 17:28 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.