Balansrapport i enskilt företag.
Sök:

Balansrapport i enskilt företag.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Katarina

ställde för sedan frågan: Balansrapport i enskilt företag.

Jag vill fråga om tillgångar och eget kapitel måste vara samma summa i balansrapport i enskilt företag.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Tillgångarna skall vara lika stora som Skulder och Eget Kapital.

Två exempel: Du har tillgångar på 100 000 och skulder på 30 000.  Balansräkningen blir då Debet Tillgångar 100 000. Kredit Eget Kapital 30 000 och ,Skulder 70 000.

Exempel 2. Du har tillgångar på 100 000 men skulder på 150 000. Balansräkningen blir då.  Debet Tillgångar 100 000. Kredit Eget Kapital  -50 000 och skulder 150 000.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-04-21 klockan 18:29 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.