Bank Norwegian - säker dessa dagar?
Sök:

Bank Norwegian – säker dessa dagar?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av K1

ställde för sedan frågan: Bank Norwegian – säker dessa dagar?

Hej,

Har en del pengar på ett sparkonto på Bank Norwegian. Med tanke på att flygbolaget redan innan pandemin hade problem så undrar jag om det är säkert att ha kvar pengarna hos banken? Vet inte riktigt om detta är två olika bolag eller ett och samma, därför jag undrar. Vet det är insättningsgaranti, men ändå…

 

Rent generellt, är det läge att börja sprida sitt sparkapital (det som inte ligger på börsen) på olika banker?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Har du inte satt in över 100 000 Euro så skulle jag inte vara orolig, då pengarna är garanterade av Bankenes sikringsfond:

https://www.bankenessikringsfond.no/norwegian-banks-operations-abroad/norwegian-banks-operations-abroad-article778-1245.html

Å andra sidan finns ju andra banker/konton med insättningsgaranti som erbjuder något högre ränta än Bank Norwegian.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-13 klockan 10:05 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.