Bankaktier
Sök:

Bankaktier

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Irene

ställde för sedan frågan: Bankaktier

Hej!

Vad har du för erfarenhet av aktier med hög utdelning såsom tex bankaktier?

 

Hälsningar Irene

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Banker tjänar alltid bra pengar i högkonjunktur. När lågkonjunkturen kommer, ökar kreditförlusterna och vinsterna sjunker. Nyckeltalen för bankerna ser just nu bra ut för bankerna men kurserna är ändå förhållandevis låga. Börsen tror alltså på att bankerna går mot sämre tider.

Jag skulle undvika nishbanker med stor utlåning till konsumtionskrediter. Swedbank har hög bostadsutlåning och Nordea har ett stor andel av missnöjda kunder.

Kvar är då Handelsbanken och SEB och möjligen Danske Bank. På lång sikt bör köp av aktier i dessa banker ha en låg risk.

Vill du komma åt Nordea så skulle jag heller köpa Sampo som har mycket Nordea, men även en del annat.

Allt kan hända, så att råden får som alltid tas med en nypa salt. Själv äger jag inga bankaktier men skulle kunna tänka mig aktier i Handelsbanken om kursen går ner. Det mesta av mitt sparande ligger i olika indexfonder.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-12-21 klockan 19:39 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.