Banken tog nota på 186 kronor för en aktie värd 165 kronor!
Sök:

Banken tog nota på 186 kronor för en aktie värd 165 kronor!

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av klappa

ställde för sedan frågan: Banken tog nota på 186 kronor för en aktie värd 165 kronor!

Hej!

Är ganska ny med det här med aktier men jag är riktigt irriterad! Köpte nyligen en Svensk aktie som låg på runt 165kr vid köptillfället på min bank där minimicourtaget ligger på 20kr eller 0,05% av aktievärdet men ändå debiterade de mig 186 kronor!

Det är ofattbart! Hur kan de göra såhär?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hur många aktier köpte du? Styckpriset var 165kr?

Om banken säger att minimicourtage är \”20kr eller 0.05% av aktievärdet\” så kommer du få betala 20 kr i courtage så länge du köper för mindre än 40 000kr. Därefter blir procentsatsen högre än minimibeloppet 20kr och du betalar då istället procenten på beloppet

Om du köpte en enda aktie för drygt 165kr och courtage är 20 kr så stämmer det med 186kr.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Vad tror du att kostnaden är för banken att genomföra en order på 165 kr? Gnäll inte, courtaget är ju vrålbilligt!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor
 2. Vit pil

  Som ovanstående har skrivit så stämmer notan.
  Du blir debiterad för aktien plus minimicouraget på 20kr = 186 (troligtvis avrundat uppåt om du köpte aktien för 165.någonting).

  Om du vill komma undan billigare med courtage så har du antingen möjligheten att handla gratis hos Swedbank om du har kapital som understiger 100 000kr eller så börjar du använda Avanza eller Nordnet där du kan även där börja med gratis courtage upptill en viss summa och sedan endast betala 1kr i minimicourtage.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-08 klockan 10:40 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.