Banker med partner i USA
Sök:

Banker med partner i USA

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av LeifGwO

ställde för sedan frågan: Banker med partner i USA

Hej, jag undrar om det finns någon svensk bank som har någon partner i USA som man kan använda till att handla i USD valutan?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Vad menar du? Alla stora svenska banker har valutakonton i USD. Däremot saknar nishbanker den servicen.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Det ser ut att du menar stora svenska banker i Sverige men LeifGwO menar i USA. De svenska banker kan ha ett kontor i USA eller utomlands men de har inte versamhet till privatpersoner. te.x. no retail banking services. Det var min erfarenhet innan jag flyttade till Sverige men det var många år sedan. Det är bättre att fråga bankerna direkt.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  MLT
 2. Vit pil

  Alla internationella banker har en s.k. korrespondentbank i USA, eftersom USD-överföringar alltid måste gå via en amerikansk bank. Swedbank får t.ex. inte föra över USD direkt till SEB eftersom det måste gå via amerikansk bank.

  Oklart vad som menas med ”handla i USD”. Vill du spekulera i valuta så kan du t.ex. göra det med minifutures hos Avanza.

  Vill du handla varor i USD men slippa växlingsavgifter så är Revolut ett smidigt alternativ.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Alexander Bodén

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-08 klockan 15:17 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.