bankränta i andra länder
Sök:

bankränta i andra länder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av MartinP

ställde för sedan frågan: bankränta i andra länder

En iransk vän berättade att hon lät ett arv stå på bankkonto i Iran, då hon får väldigt mycket ränta på pengarna. Jag frågade om det inte kändes otryggt, med tanke på allt. Hon svarade att det gett bra utdelning under de senaste åren hon haft dem där och låter dem stå kvar. Jag hade inget motsvar, men tycker det verkar väldigt otryggt. Förutom att det ganska säkert är mer osäkert, känns det ändå som att det också kan vara en psykologisk faktor som underlättar för henne men förvårar för mig. Hon känner kulturen, marknaden, politiken och har ju föräldrar och släkt där.

Vad tänker ni om räntor i andra länder? Finns det t.ex. mer eller mindre osäkra länder med samma höga ränta? Och beroende på land, kan det vara mer eller mindre säkert än t.ex. börsen?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Om något är för bra för att vara sant, så är det oftast så.

Historiskt sett har Irans inflation legat på runt 10 procent. Nu ligger den runt 30 procent.

Personligen tycker jag det är helt meningslöst att jaga räntor utomlands.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Iranska vågar att ta sina kontanter (kanske en miljon SEK) med sig o flyr. Hur många banker (correspondent banks) hanterar dina kontanter när du skickar kontanter från Sverige till Iran? Hur mycket avgifter ska du betala? Hur stabil är iransk rian motsvar till SEK? Jag tror inte att du kan spara USD i Iran och får ränta.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  MLT
 2. Vit pil

  MLT
  Hon fick ett arv där när pappan dog som då av naturliga skäl sattes in automatiskt på banken där först.
  Vet inte riktigt vad du menar med ”flyr” med en miljon SEK. Hon är en vanligt arbetande kvinna inom ett av de områden som nu står i fokus för vår uppskattning i dessa corona-tider.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  MartinP

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-24 klockan 18:42 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.