Bara en fond?
Sök:

Bara en fond?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lena L.

Den här artikeln publicerades 2017-05-16 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Bara en fond?

Hej! Jag är en ensamstående mamma som tänkt börja spara i ca 8-10 år. Har 60000 att placera och tänkte spara 1500 i månaden. Funderar på Nordnets superfond Sverige . Kan man bara ha den fonden eller är det bättre att ha flera, och i så fall vilka rekommenderar ni. Hälsningar: en rådvill nybörjare.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Tycker det är riskabelt att enbart investera i en sverigefond. Hellre då en globalfond som en enda fond. Jag har läst siffror att max 20% ska bestå av sverigefond. Resten bör vara en globalfond, eventuellt skyddad med räntor. Ju mera räntor, desto mindre svängningar nedåt (och uppåt).

Här i bloggen finns det fondrekommendationer och hur fördelningen i fondportföljen kan se ut :

 

Bästa fonderna 2020 | Tips på bra indexfonder och räntefonder

Nybörjarportföljen | En klassisk balanserad fondportfölj

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-05-16 klockan 14:48 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.