Bara ha fonder från ett fondbolag
Sök:

Bara ha fonder från ett fondbolag

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Zandra

ställde för sedan frågan: Bara ha fonder från ett fondbolag

Jag vill spara i så fossilfria fonder som möjligt, och till en så låg avgift som möjligt. Det har lett till att jag nästan bara har SPPs fonder i alla mina portföljer (Global Plus, Sverige Plus, Grön obligation, Emerging markets plus). Min fundering är om det kan vara till min nackdel att jag nästan uteslutande har fonder från ett enda fondbolag? Är det en bättre riskspridning att välja fonder från fler fondbolag?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Zandra!

Vad jag vet så finns det ingen risk att använda samma fondbolag, i själva fonden så ligger det aktier i bolag och dessa kommer inte att försvinna om fondbolaget skulle gå i konkurs.

Jag vet att det finns fonder som har avslutats tidigare och dessa brukar då tas upp av en annan fond istället.

Så vad jag vet så ska det inte spela någon roll!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Absolut, Robin W.har rätt ,men om banken som förvarar fondbolagets pengar konkar och fondbolagets pengar försvinner på nåt sätt då ersätts varje fondkonto eller ISK konto med max.250000 kr sk. ,,investerarskydd ,,T.ex om Swedbank går i konkurs och kan inte skilja mellan egna pengar,Roburs pengar eller Spiltans fonders pengar som finns förvaltade i Swedbank ,då ersätts varje fondkonto eller ISK med 250000kr ,oavsett hur många fonder som finns på varje fondkonto .

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Erwin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-19 klockan 07:34 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.