Barn i olika åldrar
Sök:

Barn i olika åldrar

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lisa Lang

ställde för sedan frågan: Barn i olika åldrar

Hej!

Hur gör man när man vill spara till sina barn och de är i olika åldrar? Jag hörde att ni rekommenderar att man ska spara i ett konto för alla barnen så att det blir rättvist. Men eftersom det är ett stort åldersgap mellan mina barn (15 år) och de kommer behöva sina pengar vid olika tidpunkter så undrar jag om jag borde ha ett konto för varje barn i stället?

Vänlig hälsning,

Lisa Lang

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Har själv en liten mindre skillnad och det är nio år!

Började spara i varsin KF och lite mer till den äldre!

Det kommer att jämna ut sig med tiden!

 

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej!

Helt rättvist är det nog inte möjligt att få det, man vet aldrig hur saker och ting utvecklar sig. Med så stor åldersskillnad skulle jag väl försöka att spara till den äldre först och sedan till den yngre. Om man skulle märka att det blir en summa på en avsevärt högre nivå till den yngre så kan man ju stoppa insättningarna där och ge en slant till den äldre istället.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-11 klockan 11:24 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.