Barnbidrag till amortering
Sök:

Barnbidrag till amortering

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jacob

ställde för sedan frågan: Barnbidrag till amortering

Hej

jag o min sambo äger en bostadsrätt i centrala Sthlm. När vi fick barn (vårt enda barn) 2012 tänkte vi att det smartaste sättet att spara till hen var att investera hela barnbidraget i sin helhet in i vårt bolån.

Vårt barn skulle sen vid 18-års ålder få hela summan hen har ”investerat” + den värdeökningen bostaden kommer att ha då (år 2030).

Vi själva tyckte då att det här verkade vara ett bra o lovande sätt att spara till hen, men nu har vi börjat snegla på att göra om allt till en ”Avanza kapitalförsäkring barn” med månatlig insättning av hela barnbidraget.

Hur skulle du göra?

Vårt barn är 6 år idag, ska bli 7 år.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag förstår inte hur ni menar. Hur ska ni kapitalisera/realisera beloppet som hon ska få när hon fyller 18?

Belåna lägenheten? Sälja den?

Jag hade stoppat pengarna i en billig global indexfond hos Avanza/Nordnet.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Håller med. Enda sättet för barnet att få loss kontanter är att be mamma och pappa sälja bostaden eller belåna den.
  Billig, bred passiv indexfond är bättre och då på en kapitalförsäkring som är er men står i barnets namn, då går inte pengarna till någon annan än barnet vid dödsfall och är lättare att hantera vid en ev separation.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Tomas
 2. Vit pil

  Känns som att investera i aktiefonder kommer ge bättre avkastning än att investera pengarna i bostaden?Även krångligt att realisera vinsten från bostaden när barnet fyller 18 år?
  Sedan så har barnet egentligen inte rätt juridiskt till dessa pengar om dom ligger i bostaden, så vid ett eventuellt dödsfall så tillfaller pengarna sambon och inte barnet att förvalta.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-15 klockan 19:57 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.