Barnens ISK till Kapitalförsökring?
Sök:

Barnens ISK till Kapitalförsökring?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sebastian

ställde för sedan frågan: Barnens ISK till Kapitalförsökring?

Hej.

Tack för en fantastisk PODD! Den får en verkligen att vilja ta tag i sin privat ekonomi!

Jag har en fråga. Jag och mina barns mamma (vi lever inte ihop idag utan har barnen varannan vecka) har startat var sitt ISK till våra döttrar tack vara rådgivaren på en av storbankerna för ett par år sedan. Vi har nu idag ca 140 000kr tillsammans på dessa ISK kontona och döttrarna är 8 och 5 år gamla. Det jag funderar på är om det är så att du skulle rekommendera att flytta dessa från ISK till en kapitalförsäkring på Nordnet eller Avanza istället? Killen på banken säger såklart att detta är dumt då banken tar ut en avgift för Kapitalförsäkringen men jag vet att den är avgiftsfri hos dom andra. Hur skulle du i så fall investera dessa pengar för det 10-15 åren framöver?

Jag har en massa mer frågor om min privatekonomi men denna är nästan den viktigaste för mig så jag vet att barnen från en så bra start på det vuxna livet som möjligt, och inte får en allt för stor kaka pengar den dagen dom fyller 18.

MVH
Sebastian

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag undrar typ samma sak:) Sparar idag i var sitt ISK till mina pojkar i vår bank. Borde jag flytta över sparandet till Nordnet där jag just öppnat konto? Ska jag i så fall även klumpa ihop det till dem båda? Är det avgifterna som gör att det är mer fördelaktigt med Nordnet? Förvaltningsavgiften i fonderna är den samma när jag jämför. Mva Anna

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag har lyssnat på det första. Frågan med de befintliga pengar man redan har sparat kvarstår:)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Anna
 2. Vit pil

  Hej!
  Flytta allt sparande till samma ställe, detta bör vara en KF i ditt namn med barnet som förmånstagare, då är allt rätt juridiskt. Lättast kan jag tycka att ha en sammansatt sparande för båda barnen så inga ”orättvisor” uppkommer när dom väl får pengarna.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-03 klockan 17:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂