Barnförsäkring
Sök:

Barnförsäkring

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mikela Andersson

ställde för sedan frågan: Barnförsäkring

Hej

Jag läste i din bok Gör ditt barn rikt, tror jag, att du nämnde några försäkringsbolag som har de bästa barnförsäkringarna. Nu hittar jag inte avsnittet i boken, så skulle vara tacksam om du kunde svar på bloggen.

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Mikela

Jag vet inte hur gammal boken du nämner är men en tips från en som jobbar i försäkringsbranschen är att ALLTID hitta en så ny jämförelse som möjligt. Försäkringsvillkor ändras och ett företag vars försäkring ansågs vara bland de bästa ett år kan snabbt vara en av de sämre ett eller ett par år senare.

Men nu till dig fråga. Konsumernternas inom bank och försäkring ger oberoende och kostnadsfri vägledning om bank och försäkring. Som de själva säger så är det en omöjlighet att jämföra barnförsäkringar eftersom de sinsemellan kan innehålla olika sorters försäkringsmoment men de har gjort det bästa möjliga av en omöjlig situation och valt ut sex extra viktiga försäkringsmoment ur barnförsäkringen och utifrån det gjort en ”best of lista”, se länk nedan:

https://www.konsumenternas.se/forsakring/olika-forsakringar/om-barnforsakringar/jamfor-barnforsakringar

Jag själv har valt Moderna Large till min son som föddes 2016. Ett prisvärt alternativ enligt min mening är Länsförsäkringars barnförsäkring. Den placerar sig inte bland de 5 bästa försäkringarna (enligt konsumenternas ranking) men den är enligt min mening fortfarande väldigt bra och har en attraktiv årspremie.

Rent generellt kan man säga, UNDVIK gruppförsäkringslösning för ditt barn. Dessa barnförsäkringar har generellt sett dåliga villkor och låga ersättningsbelopp.

Vänliga hälsningar
Christian, f.d. barnförsäkringsskadereglerare

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-11-18 klockan 11:02 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.