Barnportfölj
Sök:

Barnportfölj

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Merita

ställde för sedan frågan: Barnportfölj

Fått dåliga råd av min bank Nordea. De lägger dyra fonder som råd, deras egna,  och jag litar inte på dem. detta har jag gjort i Avanzas generator. Gäller sparande 100 000 i 17 år samt månads spar ca 200-500/månad. JAg är orolig att själv lägga in pengarna då det är till mitt barn men litar som sagt inte på banken, de verkar vilja tjäna mer än hjälpa. SPP Global solution A 15%Länsförsäkringar Global indexnära 15%Spiltan aktiefond investmentbolag 13%SPP aktiefond Sveriga A 12%Länsförsäkringar tillväxtmarknad idxn. 13%SPP emergin Markets SRI 12%DnB Europa Indexnära 5%Alfred Berg obligationsfond Pluss hållbar 5%Spiltan högräntefond 5%

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Merita!

Bra att du har valt att öppna eget konto på Avanza istället!
Som du säger så försöker banker tjäna pengar på sina kunder, så självklart kommer dom att erbjuda vad som passar dom bäst.

Vid barnspar så rekommenderas att öppna en kapitalförsäkring i ditt namn och sedan barnet som förmånstagare, då kan du själv välja när barnet ska ta emot pengarna och vid eventuellt dödsfall så går dessa pengar inte via arvsordningen utan direkt till barnet. Läs gärna mer om detta här!

Angående portföljen så tycker jag att du kan kolla på ”Globala barnportföljen” och sedan välja den förenklade versionen. Enkelt och billigt!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-06 klockan 11:40 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.