Barnportföljen mindre ekonomi
Sök:

Barnportföljen mindre ekonomi

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Christian

ställde för sedan frågan: Barnportföljen mindre ekonomi

Hej Jan

Först vill tacka för din blogg. Det är pågrund av denna jag vill börja spara. Du är en sann inspiration.

Jag skulle verkligen vilja börja spara till pensionen, den portföljen som tilltalar mig mest är din barnportfölj. Jag har 36 år kvar till pensionen så den tilltalar mig mest då tid är din bästa vän.

Min fråga är: jag ha bara råd att spara 1000 månaden och när jag vill slå ihop och fördela precis som du ha gjort så går det tyvärr inte ihop då minimal belop på visa utav dom är 100:-

Hur skulle du ha gjort för att fördela till den portföljen men med ett mindre belopp. För jag får enbart ihop den om jag skulle spara 2000:- / månaden.

 

Jag skulle fortfarande vilja ha en snitt avkastning på 7-8% som den skulle förhoppningsvis  generera över tid.

 

Jag hoppas att du läser detta och finner tid till att svara.

Ser fram emot att höra ifrån dig.

Din läsare

// Christian

 

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det viktiga med barnportföljen är fördelningen mellan aktiefonder och räntefonder, 90% respektive 10% av medlen är fördelningen i den portföljen.

Ett annat alternativ ni kan överväga är http://lysa.se.

Här kan ni läsa hur ni med så få fonder som möjligt uppnår en global barnportfölj:

Globala barnportföljen | Spara pengar långsiktigt i indexfonder

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Med 36 år kvar skulle jag inte ens fundera på räntor. Du har dessutom ett månadssparande som till viss del kompenserar för det räntefonden skulle göra. Dessutom kommer dina PPM-pengar i AP7-Såfa placeras 100% global aktiefond fram till 57 års åkder och flrst därefter kommer några procent räntefonder in.

Du kan lika gärna köra allt i en fond, t.ex. SPP Aktiefond global. Den kör jag allt i om det går. Finns inte den tar jag LF Global indexnära. Finns ibte den tar jag SEB Etisk Global indexfond.

Nä, kör du på breda globala indexfonder och mal på med månadsinbetalningar. Om du dessutom har en fond behöver du inte ombalansera och du kan justera beloppet utan att ta hänsyn till fördelning. Tänk t.ex om du under en period inte kan spara mer än t.ex 500:-, då blir det svårt med flera fonder, men har du bara en räcker det med minst 100:-.

/Fredrik

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej.
  Helt rätt Fredrik. Själv kör jag allt i LF Global index 100% då jag anser att Spp Global är onödigt 50% dyrare i avgif för den lilla extra delen tillväxtm. Ingen stor skillnad på dem förutom onödigt dyrare avgift. Annars jätte bra fpnder bägge två. Det är smaksak vad man vill ha i portföljen. Lycka till. Man ska inte krångla med sparandet. Själv sparar jag 13 tusen månadsvis i LF Global inx.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jacke77

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-26 klockan 19:27 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.