Barns veckopeng, investera
Sök:

Barns veckopeng, investera

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Toni S

ställde för sedan frågan: Barns veckopeng, investera

Hej,

I podden ”På riktigt” som du gästade nämnde du att du har en metod med 4st burkar att lära barn ekonomi:  konsumera, spara, investera och skänka.

Du nämnde exempelvis att du la in pengar i ”investera” burken för att illustrera att pengarna växer. Min fråga är vad du säger till ditt barn att pengarna ska användas till. Bara nyfiken på vilka argument du har för att få/uppmuntra barnet att lägga pengar i just den burken.

1 Konsumera= självklar
2 Spara= uppskjuten konsumtion.
3 Investera=??? lite svårare att förklara.
4 Skänka pengar= självklar

Vore tacksam för argument/ idéer för att få mindre barn att förstå konceptet investera.
Tänker mig att det slutar med konsumtion när pengarna har vuxit lite grann.

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det beror helt och hållet på hur gammalt barnet är. Men för att förenkla det så brukar jag säga att det är ett sätt att få pengarna att växa av sig självt. Pengar som är tillsammans, de trivs och de vill bli fler. Ungefär som man tar hand om en växt för att den ska växa.

Sedan använder jag samma metafor om trädet som jag gör i ”Spara pengar, tjäna pengar, investera pengar och bli rik”-artikeln. Det vill säga mycket växt-metaforer just nu. :-)

Sedan pratar vi lite om aktier om att äga en aktie är att äga en liten del i ett företag och att man får ta del av vinsten. Det vill säga att syftet är att tjäna pengar, så att man får lite veckopeng och lite ränta. Typ.

Hoppas att det ger någon input!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-09 klockan 07:06 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.