Barnspar
Sök:

Barnspar

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ludde

ställde för sedan frågan: Barnspar

Hallå!
Jag är 26 år och väntar barn om en månad. Jag har mitt pensionssparande på LYSA, men funderar om det verkligen är det bästa? Vad tycker ni om Lysa?

Jag går i tankarna om jag ska starta ett nytt sparande åt mitt på barn på antingen LYSA eller om jag ska månadsspara på AVANZA enligt portföljen nedan:

Länsförsäkringar Global indexnära – 65%

Länsförsäkringar Tillväxtmrkd idxnära – 12,5%

SPP Aktiefond Global A – 12,5%

AMF Räntefond Mix – 10%
Tycker ni att detta ser bra ut eller skulle ni vilja ändra på något?

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Lysa är bekvämt eftersom ombalanseringen sker automatiskt men du vet inte riktigt vilka fonder du får. Ombalanseringen görs ju för att man vill dels återställa risknivån / minska risken i sin portfölj och dels tvinga sig att köpa billigt och sälja dyrt.

Kör du på Avanza behöver du visserligen ombalansera ca en gång per år men du har ju mycket friare händer att skapa en portfölj du är nöjd med.

Jag tycker att din portfölj ser helt ok ut!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Ludde!

Utöver ovanstående de så hade jag bytt ut SPP Global till en Sverigefond, t.ex SEB Sverige Indexfond eller Spiltan Aktiefond Investmentbolag.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag håller med Robin om fördelningen.

LYSA verkar bekvämt. Det är en liten ökad kostnad för att slippa sköta om det själv.

Jag brukar rekommendera fondrobot till de som inte är så intresserade. Om man tycker det är krångligt, inte är så bra på matte och Excel, så ska man upp i väldigt stort kapital för att det inte ska vara värt dem extra kostnaden.

Jag har valt att sköta det själv av två anledningar. Dels för att jag tycker det är kul och dels för att jag vill ha med guld i min tillgångsfördelning.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-05 klockan 10:49 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.