Barnspar
Sök:

Barnspar

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Dali

ställde för sedan frågan: Barnspar

2 barn födda 2010 och 2013. Har sparat till dom sedan födseln på ett vanligt sparkonto i deras namn hos Nordea. Inser nu att det inte är så bra, funderar på hur jag bäst kan få pengarna att växa.

Öppna varsitt isk, överföra pengarna dit?

Har även  ”madrass-sparat” i hsb bospar till båda barnen alla dessa år, hur ska jag tänka där? Förstår att det är inte heller bra.

Förslag på hur jag kan börja spara på ett klokare och bättre sätt?

Känner mig stressad över att det bara är 8 år kvar tills min äldsta blir 18..

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Dali!

Jan har gjort ett avsnitt om just barnspar, du hittar det här!
Sedan en portfölj som passar bra till just sparandet är ”Globala Barnportföljen”.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-11 klockan 12:34 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.