Barnspar för 3 barn
Sök:

Barnspar för 3 barn

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Markus

ställde för sedan frågan: Barnspar för 3 barn

Hej alla!

Jag vill börja spara till mina barn på Avanza. Jag har nu ett månadssparande på Länsförsäkringar 100Kr/per barn (3 konton), i LF`s egna fond (LF Bekväm fond Tillväxt A).

Det jag funderar på nu är att flytta pengarna till Avanza och själv bestämma fond/er. Jag tänker att pengarna ska vara i mitt namn, så jag kan överföra dem själv när de blir mogna för att ta emot pengarna. Jag vill även ha möjlighet att ibland kunna investera i någon eller några aktier till dem, bara för skoj.

Det jag undrar är följande:
– Ska jag spara till alla 3 barnen på samma konto? Eller separera dem?
– ISK eller kapitalförsäkring
– Det jag kan spara är 100kr per barn.
– Jag funderar på att ta Avanza auto 6 för 100kr eller Avanza Zero 50kr och LF Global 50kr

Jag tar tacksamt emot tips.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Markus!

Jan har gjort en artikel om just barnspar, du hittar den här.
Den besvarar just din första fråga!

ISK om du själv vill bestämma när barnet ska få ta del av pengarna.

Du väljer själv om Avanza Auto eller en egen portfölj av indexfonder.
Om du väljer indexfonder så får du nog gå på dom två fonderna eller endast LF Global Indexfond eftersom många andra fonder har högre minsta köpbelopp.

Hoppas detta hjälper!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-15 klockan 08:39 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.