Barnspar hos Lysa
Sök:

Barnspar hos Lysa

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kristina

ställde för sedan frågan: Barnspar hos Lysa

Jag blev intresserad av att börja barnspara (c:a 20 år) med fondroboten Lysa. Tyckte det lät enkelt och optimalt vad gäller val av fonder, om fördelning av fondslag över tid, billigt, samt att jag inte behöver vara så insatt, utan kan i stort sett låta sparandet sköta sig självt.

Men fick svaret att Kapitalförsäkring är det självklara valet för barnspar. Då undrar jag om det enbart beror på  att jag kan ändra på arvsordningen, eller om det finns andra orsaker som jag inte har lyckats hitta?

Skulle gärna vilja få höra lite synpunkter innan jag tar beslut.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

En kapitalförsäkring kan du öppna i ditt eget namn och på så sätt själv bestämma när det är dags att ge bort pengarna och du kan därmed undslippa den sk Ibiza-effekten som kan vara överhängande för en 18-åring:):)

Om du skulle dö så tillfaller pengarna i kapitalförsäkringen det barn du angett, på ett ISK så tillfaller det dödsboet.

Jag har ställt krav på mina barn att gå en kurs hos mig samt en bok som heter ”Så blir du miljonär i hängmattan” av Per H Börjseeon innan det kommer på tal att de ska få ut pengarna jag under lång tid sparat för just dem.

Lycka till!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Riktigt snyggt med det kravet, du skulle även kunna låta dom gå en extern aktiekurs hos t.ex Unga Aktiesparare för att få någon annans syn och tankar på det hela med sparande! :)

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström
 2. Vit pil

  Jag känner mig som en surgubbe som håller i degen så jag vägar inte ens ställa mer krav på motprestation:) Jag håller med dig att någon annan med schysst syn på sparandet borde få berätta om saken men nu blev det farsan baloo:)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Tomas

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-07 klockan 10:45 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.