Barnspar på ISK
Sök:

Barnspar på ISK

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan

ställde för sedan frågan: Barnspar på ISK

Jag har sedan ett antal år tillbaka sparat till mitt barn på ett ISK. När barnet fyller 18 år så kommer han få tillgång till allt kapital på ISK:t i och med att den står i mitt barns namn. Om jag gör bedömningen att barnet inte är mogen att hantera detta stora belopp när det börjar närma sig 18-års-dagen, kan jag då flytta detta kapital till ett ISK i mitt namn då? Eller är det låst till mitt barn?

I så fall funderar jag på att börja göra alla kommande insättningar i en kapitalförsäkring.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Nej, det kan du inte göra. Se https://rikatillsammans.se/barnsparar-du-i-barnens-namn-har-du-anmalt-det-till-kommunen/

Om värdet på ISK:t idag överstiger 358 400 kr måste du dessutom rapportera detta till din kommuns överförmyndare.

Att sköta fortsatt sparande i en kapitalförsäkring i ditt eget namn med din son som förmånstagare är en god idé.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-11-27 klockan 13:56 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.