Barnspar/ungdomsspar
Sök:

Barnspar/ungdomsspar

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Camilla

ställde för sedan frågan: Barnspar/ungdomsspar

Efter att jag fått upp ögonen för fond och aktiesparande och skaffa mig viss kunskap har jag förstått att de fonderna som min bank gett mig som förslag till min dotters sparande inte gett så mycket. Och så är de dyra. Men hur ska jag tänka nu. Jag har kollat på förslaget på er barnportfölj här på bloggen. Jag vet ju inte om hon kanske vill använda sig av pengarna snart. Hon blir 17 i sommar.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Camilla

Om man inte vet när pengarna ska användas så är det svårt att ge något förslag på hur allokeringen ska vara. Men en bra tumregel är att för varje år man inte ska använda pengarna så har man 10% aktier. Men det beror även på vad pengarna ska använda till, om man ska ha en kontantinsats till en lägenhet om 2 år så skulle jag inte sätta in pengarna på börsen alls. Då skulle jag sätta in dom på ett sparkonto hos Avanza.

 

Exempel

Du har tänk att använda pengarna om 4 år då har du 40% aktier och 60% räntefonder.

Pengarna ska använda till en lägenhet om 1-2 år 100% sparkonto Avanza

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Finns sparkonton med bättre ränta än de Avanza har… Qliro såg jag har 0.90% ränta just nu med fria uttag.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Victoria

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-04-24 klockan 21:24 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.