Barnspar utomlands
Sök:

Barnspar utomlands

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Utlandssvensk

ställde för sedan frågan: Barnspar utomlands

Hej,

vet inte om någon kan svara på det här men. Har ett Barnsparande på utländsk bank då min andra hälft är medborgare i det landet. Vi har bott där i många år men när barnet var 2 år flyttade vi till Sverige och har bott här i ett par år. Nu ligger ca 30.000 kr på bankkonto till 3% ränta låst i ett år. Det går ut nu i augusti och nya villkoren var 2 eller 2,5% ränta. Max summa att ha på det här sparkontot är ca 30.000 kr så kan inte utnyttja mer av sparkontot.

funderar om man ska avsluta kontot (det blir avslutat per automatik om man inte har pengar eller nyttjar det efter ett visst antal månader) och föra över dessa pengar till Sverige och placera i indexfonder m.m eller om man ska behålla pengarna där ifall kronan i framtiden av någon anledning skulle bli dålig. Valutan på det här kontot är i ett av (£/€/$) så en stor valuta med andra ord. Tänker att om det blir helt galet med skatt av någon anledning på kapital så kan det vara bra att ha konto i ett annat land… Jag är lite tu delad. Vad är bästa att göra i en sådan situation?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Låter inte som en jätteattraktiv ränta egentligen, så jag hade flyttat över pengarna till Sverige och börjat placera dessa istället enligt ”Globala Barnportföljen”. Att investera i aktier är det som har avkastat bäst på lång sikt, så varför inte gå på den trenden istället?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-23 klockan 13:11 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.