Barnsparande
Sök:

Barnsparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ivana

ställde för sedan frågan: Barnsparande

Hej, tack för inspo och rådgivning! Jag har nu öppnat ett KF hos Avanza  och tänker månadsspara barnbidraget  framöver (10+ år) Så här har jag tänkt bygga portofölj:

Länsförsäkringar Global Indexnära 60%
Swedbank Robur Access Asien 10%
Splitan Räntefond Sverige 10%
Splitan Aktiefond Investmenbolag 10%
Avanza Zero 10 %

Jag har läst din resonemang kring Avanza Zero och Splitan Aktiefond Investmentbolag. Dessa två täcker Sverige men känns att ha för hög risk. Jag är nybörjare ochv vill gärna fördjupa mig men vill inte ta allt för höga risker med barnets pengar. Vad tycker du om hela fördelningen? Hur skulle jag kunna ha 20% av portofölj i Sverige men med lite mer riskspridningen?
Tacksam på förhand!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Jag hade bytt Avanza Zero och Spiltan Investmentbolag till SEB Sverige Indexfond (https://www.morningstar.se/Funds/Quicktake/Overview.aspx?perfid=0P0000I3KB&programid=0000000000).

Den investerar i ca 300 svenska bolag och har en rimlig avgift (0,40%).

/Fredrik

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-04 klockan 13:08 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.