Barnsparande
Sök:

Barnsparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Andreas

ställde för sedan frågan: Barnsparande

Hej,

Vill börja med att tacka för ert engagemang och att ni delar med er av er erfarenhet… utan att vi med pengar behöver bli av med dem :) (så tesen håller inte i just detta fall)

Men nog skojjat, jag har en son på 6 år som jag oc min sambo sparat ihop 1100kr till och nu bestämt oss för att öka sparandet till 500kr i mån. Jag har hittat hit och förstått att tiden är hans vän och att långsiktighet är hans bästa vän.

Men ni säger att de trivs bäst ihop pengarna. ska jag lägga hans sparande i samma hink som mitt passiva sparande?

Jag vill ju separera dem (mest för att det är enkelt för mig)

Borde jag ha hans sparande i min passiva hink får han mer kickback på det eller spelar det ingen roll?

 

Supertack för en bra och lärorik blogg, önskar jag hittat den när jag var 16 och inte 45 men nu för jag vidare till mina barn och de har nappat så äpplet vandrade en bit från trädet :)

// Andreas

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

För avkastningen spelar det ingen roll om sonens sparande ligger på ett eget konto eller på samma som det övriga sparandet. Så sätt det på ett eget konto, så blir det lättare att hålla reda på.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack Lukas :)

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Andreas

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-01 klockan 00:39 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.