Barnsparande i lysa
Sök:

Barnsparande i lysa

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Robin Liliegren

ställde för sedan frågan: Barnsparande i lysa

Hej! Jag har just nu mitt sparande till mina i en KF på Avanza, men jag har lite svårt att låta bli den. Undrar konstant om jag valt rätt fonder eller inte, ska man köra bara index eller en liten del mer nischat. Så jag har tänkt att sätta över allt till Lysa istället, men då blir det ju i ett ISK i mitt namn. Vad jag förstått så vill man sätta pengarna till barnen i en KF med barnen som förmånstagare för att se till att pengarna hamnar rätt. Men om jag och min fru känner att våra familjer skulle se till att pengarna hamnade hos våra barn om det skulle hända oss något, då kvittar det egentligen om pengarna är i en KF eller ett ISK? Tänker jag rätt då, eller är jag ute och cyklar.

 

Mvh Robin

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Nej du är inne på rätt spår! Mitt tips är att skriva in det i testamentet så kommer pengarna definitivt att hamna rätt om det skulle hända något.

Lycka till med sparandet.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Robin!

Som G skrev så kan du absolut skriva in det i testamentet och problemet är löst med ett ISK.

Just placeringar så tycker jag att du får gå på det som passar dig bäst, tycker du att Lysa kommer bli smidigare för dig då du själv inte kommer peta så mycket då så kanske det är de bästa?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-29 klockan 13:19 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.