Barnsparande i lysa?
Sök:

Barnsparande i lysa?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Martin

ställde för sedan frågan: Barnsparande i lysa?

Hej,

Är helt ny på detta med sparande, och ska start upp både mitt eget sparande och barnens. Vi har sedan vår dotter föddes sparat barnbidraget på ett vanligt bankkonto. Inser nu hur dumt det är, och då vi nu också fått en son till så får vi dubbelt barnbidrag där vi kan spara allt. Lyssnade på intervjun med Lysas grundare, där rådet var att öppna ett lysa-konto till barnen med 90/10 fördelning. Men så vitt jag förstår så finns det ingen kapitalförsäkring på lysa? Ska man ändå spara till barnen där?

 

min andra fråga är: har nu ca 30k för barnen som kan börja sparas. Ska jag slänga in allt direkt eller dela upp det lite?

 

mvh

Martin

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Martin!

Har samma tanke angående Lysa som du nämner här, man kan inte starta en KF på Lysa och då anser jag iaf att man bör starta en KF i en annan bank med barnet som förmånstagare och sedan göra en egen portfölj.
Gör det enkelt, Förenklade Globala Barnportföljen och du är igång!

Jan har gjort en artikel med exakt detta ämnet, du kan läsa artikeln här.

Jag tycker däremot att du bör sprida ut ditt inköp över 12 månader, eftersom du inte har varit så mycket på börsen så är det en bra ingång att bekanta sig och förstå hur den fungerar.

Tipsar även om artikeln ”Fyra-Hinkar-Strategin” för att få koll på ditt sparande!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Stort tack för hjälpen.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Martin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-04-17 klockan 15:49 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.