Barnsparande ISK eller KF
Sök:

Barnsparande ISK eller KF

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Erik

ställde för sedan frågan: Barnsparande ISK eller KF

Hej!

Ska starta ett sparande till pension, har läst att ISK är att föredra men hänger inte med på varför, eftersom jag inte har några planer på att vara på bolagsstämmor, och ser det som fördel för KF att man kan ha kvar den om man tex skulle flytta utomlands. I en KF kan man väl även ha utbetalning månadsvis, det kan man inte ha på automatik i en ISK?

Är det skattefördelar med ISK? Hur bör man göra när dagen då man vill ta ut pengar för tex pension, tar man ut et belopp per år då eller kan man enkelt ta ut det själv tex månadsvis?

Har tänkt använda Avanza så ska ju inte vara avgifter på KF.

Undrade även om detta man läser om utländska investeringar, om man tänkt ha en globalfond, en tillväxt och en svensk är det då bättre med KF (eller räknas inte detta som mest utländska)?

Är det att föredra ISK eller KF vid både kortare och längre sparanden?

Mvh Erik

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Erik!

Läs gärna artikeln som Jan har gjort om vilken kontoform man kan ha i olika situationer!

”AF, ISK eller KF”

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-26 klockan 21:06 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.