Barnsparande ISK eller KF
Sök:

Barnsparande ISK eller KF

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lisa

ställde för sedan frågan: Barnsparande ISK eller KF

Ska jag som förälder välja ISK eller KF som konto för sparande till mina barn?

KF rekommenderas men jag blir osäker när jag läsar att KF inte omfattas av insättningsgarantin (oklart om det även gäller när privatperson och inte bara försäkringsbolag). En annnan skillnad är att jag tolkat att ISK kan ej överlåtas medan KF kan.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Lisa!

KF är att föredra då du själv kan bestämma när barnet är moget nog att få pengarna, plus att om något skulle hända dig så är just dessa pengar garanterade till ditt barn som arv.

KF har inte insättningsgaranti som du säger, men insättningsgaranti är endast för kontanta medel och inte fonder, däremot finns det ett annat skydd i KF som jag just nu inte kommer på vad det heter men som skyddar din innehav upp till en viss summa också.

Alternativt ett ISK i ditt namn och skriva det i ditt testamente att kontot tillfaller barnet, det funkar också!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-10-05 klockan 09:28 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.