Barnsparande kourtagefritt
Sök:

Barnsparande kourtagefritt

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Malin

ställde för sedan frågan: Barnsparande kourtagefritt

Hej,

 

Vi har ca 180 000kr till barnsparande som skall investeras på ett KF på nyöppnat Nordnetkonto. Vi vill utnyttja de första 80 000 courtagefritt. Har du några tips på vad vi skall köpa på courtagefrimarknad som Stockholmsbörsen? Sparhorisonten är ca 20 år och vi är villiga att ta en hög risk. Fonder betalar man inget courtage till va?

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Malin!

Enligt denna bloggs filosofi är det fonder som gäller, och som du skriver så betalar man inget courtage på fonder (så länge det inte är ETF:er, dvs Börshandlade fonder).

Det Jan brukar rekommendera till barnsparande är den portfölj som kallas för Globala Barnportföljen. Den består av 60% globalfond, 20% Sverigefond, 10% Tillväxtmarknad-/asien, 10% Räntefonder. Mer om den och tips på fonder som passar kan du läsa här: https://rikatillsammans.se/fondportfolj/globala-barnportfoljen-spara-pengar-langsiktigt/

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-06 klockan 11:10 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.