Barnsparande och inflation
Sök:

Barnsparande och inflation

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av JFB

ställde för sedan frågan: Barnsparande och inflation

Hej!

Jag har tänkt på det Jan/Carolin säger att man bör spara typ 250 000 kr till sina barn, men är inte risken med ett sådant fixt belopp att det är beloppet som man bestämmer sig för nu, det vill säga med nuvarande prisnivåer, alltså i nuvärde. Borde man inte räkna upp beloppet med förväntad inflation så man sätter målet rätt?

Tex. med 3% inflation så blir det ju en faktor 1.8 på 20 år. Alltså borde man kunna lämna över 250 000 kr i dagens värde * 1.8 = 450 000 kr om 20 år till sina barn för att de då i framtiden ska ha en köpkraft motsvarande 250 000 kr idag. Eller tänker jag fel?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Du tänker rätt. Det är därför du ska öka ditt sparande med 2% varje år.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-30 klockan 09:39 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.