Barnsparande - vem av föräldarna
Sök:

Barnsparande – vem av föräldarna

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Helene

ställde för sedan frågan: Barnsparande – vem av föräldarna

Om man startar en kapitalförsäkring till sina barn, spelar det då någon roll vem av föräldrarna som står på den? Är det någon poäng i att båda föräldrarna har varsin kapitalförsäkring barn, där man sparar lika belopp varje månad? I det här fallet är det två barn som ska dela på sparande så småningom, vars föräldrar är gifta.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag skulle säga att det inte spelar någon roll. Däremot brukar jag rekommendera att man har ett sparande till alla barnen och inte delar upp det per barn.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Vad händer vid eventuell skilsmässa eller konflikt? Hade den som står på kapitalförsäkringen kunnat ta pengarna och sticka? Hur skulle man kunna gardera sig mot detta?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  baatch
 2. Vit pil

  Jag vet inte, det bästa är att kolla med en jurist. Återkom gärna med svar här, för jag tror vi är fler som inte vet. :-)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-01 klockan 15:30 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.