Bäst tid att placera eller när som?
Sök:

Bäst tid att placera eller när som?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Daphna

ställde för sedan frågan: Bäst tid att placera eller när som?

Hej,
Ska nu investera i dom 7 fonder som jag tror var listade under ”nybörjarportföljen”.
Undrar då om man bara ska köpa fonden dvs utan att bry sig om ifall börsen står högt eller lågt?
Jag antar att jag bör köpa närhelst och inte spekulera (vänta)?
Jag tänker köpa en del av fonderna genom Nordnet men också genom min ”vanliga” bank, eftersom det kan vara bra för mig att ha en del kapital hos dom när jag flyttar tillbaka till Sverige (bor sedan länge utomlands) och behöver ta ett bolån.Avgifterna verkar vara detsamma hos min bank och Nordnet vad gäller dom fonderna ni rekommenderar.
Tack på förhand. Och tack för all nyttig information ni sprider.
Yvonne

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Investera allt på en gång eller sprida ut det över tid?

 

Hej

Jan har gjort en ansats att svara på denna fråga baserat på statistiskt underlag. Det korta svaret är att oftast lönar det sig att investera allt direkt. Har man känslomässigt svårt att hantera en nedgång strax efter köp kan det vara psykologiskt fördelaktig att sprida ut investeringarna på några månader/år.

 

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Ok tack så jättemycket för svar! Jag kommer säkerligen investera den summan jag lagt åt sidan genom att köpa fonderna för allt på en gång.
  Vänlig hälsning
  Daphna

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Daphna

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-05-08 klockan 10:32 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.