Bästa bolåneränta?
Sök:

Bästa bolåneränta?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Walle

ställde för sedan frågan: Bästa bolåneränta?

På tal om bolån så kan det vara värt att kolla på dom nya uppstikare… som tex Stabelo – Avanza som sammarbetar.

Gick nyligen över til Stabelo i från Handelsbanken.

Då vi inte är några höginkomstagare så är det tufft att försöka förhandlar om en bättre ränta på bolån hos Handelsbanken, trots att vi är helkunder hos Handelsbanken, den bästa räntan Handelsbanken kunde erbjuda var 1,69% med 3 månders bindning tid.

Medan Stabelo lämnade 1,29% ränta med 3 månders bindnings tid… så för vår del så sparar vi 0,4% i ränta och det bilr en del pengar med ett bolån på 500 000 kr.

Värt att påpeka att det är ett gammalt bolån, som togs innan dom nya reglerna trädde i kraft, där man är tvungen att amortera som i dag, medan vårt är amorteingsfritt.

Så vi amorterar när vi har sparat ihop en slant, sedan så klipper vi till med en extra amortering och det är avgiftsfritt och utan några extra kostnader.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Är ni nöjda med Stabelo? Tänkte nämligen göra exakt samma sak, flytta från SHB.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Walle!

Håller med helt att dessa uppstickare är jättebra för marknaden.
Detta kommer börja sätta mer press på storbankerna som har haft en monopol liknande marknad tillsammans väldigt länge.

Tyvärr så kräver Avanza att man har en max belåningsgrad på 60% för att ta del av det lånet, men när man väl är där så kan det vara en bra sak att kolla över. I alla fall för att sätta press mot sin andra bank.

Såg nu att Avanza hade höjt räntan då stabelo har gjort det, nu på 1.34 istället för 1.09% dom hade innan!
Kan såklart fortfarande vara värt att kolla upp!

Jag har hört några som skaffat det och sagt att de fungerar som det ska, du behöver inte förhandla eller något, så kan vara skönt att slippa förhandla varje år.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-06-20 klockan 11:38 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.