Bästa bolånet
Sök:

Bästa bolånet

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Henrik

ställde för sedan frågan: Bästa bolånet

Hej.

Mitt i detta kaos så köpte vi ett hus.

Är det någon som kan tipsa oss om bästa bolånet?!

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Henrik!

Allt med bolån handlar om förhandling mellan er och banken, ta i kontakt med ett flertal banker och försök förhandla till dig ett bra lån!

Banker som jag har uppfattat lite mer givmilda är Länsförsäkringar, i vissa fall SBAB och Danske Bank. Men däremot så har säkert andra personer andra banker som dom har fått förmånliga lån hos!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag köpte en bostad hyfsat nyligen. För mig var det inte bara viktigt med en låg ränta, utan även att kommunikationen med banken skedde på ett smidigt sätt.

Jag tilltalas av SBABs modell som inte bygger på prutning, men vad jag hörde från många håll tar det lång tid att nå SBABs kundtjänst. Det var snabba puckar i vårt bostadsletande och vi ville inte hindras av en seg bank.

Så vår strategi blev att först skaffa ett bolån med rörlig ränta på en storbank. När köpet är avslutat och lånet flyter på så är vi inte lika beroende av snabb kommunikation och kan då byta till banken med lägsta räntan.

I vårt fall bytte vi storbank och förhandlade oss till bättre ränta än vad SBAB erbjuder.

Lycka till!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack så mycket. Någon som vill komma med faktiska siffror på räntesatser och vilken bank.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Henrik
 2. Vit pil

  Jag var i samma situation som Björnen. SBAB hade tre timmar telefonkö för varje kommunikation. I lånelöftet man får direkt på nätet skriver ”hör av dig när du lagt ditt första bud”, vilket är rent vansinnigt eftersom de vid det samtalet ber om arbetsgivarintyg, lönespecar och informstion om obkejtet. Sedan är der ytterligare flera dagars handläggningstid. Även Skandiabanken varnade mig för att de har minst en veckas handläggningstid innan de ens kan börja titta på ärendet.

  Länsförsäkringar gav mig ett bindande lånelöfte på telefon inom två timmar efter visningen. De försöker höja räntan hela tiden men hittills har det varit mycket lätt att få dem att matcha SBAB.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Emil Vikström

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej.

 

Som flera innan skrivit: Jämför flera banker!

Ett tips är även att kolla med ditt fackförbund eller din arbetsplats om de har några avtal/samarbeten. Jag har bland annat 1.35 bundet i tre år hos danske bank som jobbet har samarbete med. Även mitt fackförbund har samma erbjudande.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack. Är det nån som vill droppa lite siffror från aktuell bolån och lånegivare. Det bästa vi har nu är 1,28 % på DB.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Henrik

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-30 klockan 21:57 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.