Bästa fonderna 2019
Sök:

Bästa fonderna 2019

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Marie-Louise

ställde för sedan frågan: Bästa fonderna 2019

Jag tänkte göra om min nybörjarportfölj utifrån artikeln, ”Båsta fonderna 2019”

När jag läser om bästa räntefonderna, det ska ju ingå 10 % korta räntefonder, 10 % långa, och även realräntefonder, så ser jag att det står….Obs! Just nu rekommenderas dock inte någon penningmarknadsfond då de ger negativ avkastning pga minusräntorna. I dagsläget (2019) är det bättre med ett bankkonto med insättningsgaranti.

Min fråga är: Är räntefonder detsamma som penningmarknadsfonder? Betyder det att jag inte ska ha korta, långa räntefonder i nybörjarportföljen? Realräntefonder? Hur ska jag då fördela min nybörjarportfölj?

Tacksam om någon kan ge mig svar på hur jag ska göra med min nybörjarportfölj. (Har tänkt flytta över pengar från andra konton för att fylla på min mellanriskhink, och då ska nybörjarportföljen passa bra, har jag läst)

 

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Penningmarknadsfond är en typ av räntefond. Enklast är att strunta i räntefonder helt och hållet just nu. Lägg allt på sparkonto med insättningsgaranti för enkelhetens skull.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-02-03 klockan 21:53 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.