Bästa fondfördelning handelsbanken
Sök:

Bästa fondfördelning handelsbanken

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kalle

ställde för sedan frågan: Bästa fondfördelning handelsbanken

Hej!

Om man måste välja Handelsbanken Liv vad är bästa fondfördelningen om jag vill ha 100 procent aktiefonder?

 

Deras pension 80 kostar 0,35 och deras globalfond kostar 0,4. Är det vettigt att göra en fördelning av deras olika index criteria?

 

Mvh Kalle

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Pension 80 kan vara lämpligt om du inte vill vara aktiv. Välja nu och sedan låta den sköta omviktning till räntor när du närmar dig pensionen. Dessutom innehåller den lite mer Sverige än globalfonden.

alternativet är att du knåpar ihop en bäst möjligt variant av  Jans 90% aktier / 10% ränto portfölj med HBs fonder och sedan ombalanserar årligen

… men som sagt vill du hålla det väldigt enkelt och måste ha HB och vill vara passiv så verkar pension 80 med 0.35% vara rimligast.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-31 klockan 10:41 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.