Bästa fondportföljen för egen förvaltad tjänstepension 2020
Sök:

Bästa fondportföljen för egen förvaltad tjänstepension 2020

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Bertil Timan

ställde för sedan frågan: Bästa fondportföljen för egen förvaltad tjänstepension 2020

Hej! Jag har idag min tjänstepension på tre ställen. 1/3 egenförvaltade i aktier hos Avanza. Daglig tillsyn. 1/3 hos Söderberg & Partners 90. 1/3 hos Söderberg & Partners 80. Jag ska nu placera om Söserberg och Partner 80 till egna valda fonder. Var kan jag hitta opartiska förslag på bra fondportföljer? Aktuella portföljrankningar?
MVH Bertil

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Bertil!

Ska du fortfarande ha det placerat hos Söderberg & Partners men egenvalda fonder?
Hittar tyvärr inte deras utbud när jag googlar så kan inte hjälpa med fondval där, däremot så hade jag väntat tills i april 2021 då flytträtten av tjänstepension kommer och det inte kommer vara så dyrt att flytta till en annan förvaltare.

När väl april 2021 är framme så hade jag flyttat från Söderberg & Partners, detta då dom har väldigt höga kostnader för sin tjänstepension.

Opartiska förslag hittar du nog väldigt bra genom att fortsätta fråga här på bloggen, jag med många andra som svara på frågor här har ingen vinning i att ge dig vissa direktiv till fondval och därav opartiska.

Återkom gärna med hur du hade tänkt dig angående flytt osv!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej Tack för bra svar. 1/3 av pensionen ligger hos Skandia. Där valde jag Söderbergs fond i fond. Jag kan där välja vilka fonder jag vill.
  Var hittar jag förslag på bra fondportföljer gör tjänstepension?
  Jag vet ungefär hur jag ska tänka. Men att leta och välja är ett stort arbete. Har någon redan tänkt?
  Finns det sidor med färdiga opartiska Fondportföljsförslag?

  Med vänlig hälsning, Bertil

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Bertil

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-10-07 klockan 09:02 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.