Bästa pensionssparandet för en 60-åring utan kapital?
Sök:

Bästa pensionssparandet för en 60-åring utan kapital?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Yvonne Hansson

Den här artikeln publicerades 2017-05-19 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Bästa pensionssparandet för en 60-åring utan kapital?

Hej

Är kvinna 60 år. Har inte lyckats spara ihop något större kapital i livet.

Har nyss börjat spara i Folksam tradionell kapitalförsäkring, 1000 kr/månad, som jag ska börja ta ut efter 10 år.

Känner ändå att jag skulle vilja spara i någon nischbank eller liknande. Upp till 500 kr/månad. Som jag ska börja använda tidigast om 5 år. Har aldrig vågat satsa några pengar tidigare, men någon gång kanske man måste?

Tjänar 26300 kr/månad.

Har du några bra tips för mig ( och eventuellt andra i samma sits ) ?

Nybörjare

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Yvonne!

Tack för din fråga och sorry för lite sent svar. Den är nu besvarad i veckans ”Frågor och svar” video.

Klicka här för att komma direkt till videon och svaret på din fråga

Hälsningar,

Jan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-05-19 klockan 13:03 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.